Dark Mode On / Off

Coronavirus en vakantie annuleren

Hoe zijn de regels als ik mijn vakantie wil annuleren met als reden het Coronavirus?

Het Coronavirus zorgt voor onzekere tijden. Zeker wanneer je juist nu een vakantie geboekt hebt, kan het zijn dat je twijfelt of deze nog wel door kan gaan. Als je erover nadenkt de reis te annuleren uit angst of voorzorg, is het aan te raden na te gaan wat de geldende regels zijn voor annulering bij iedere zorgverzekering. Het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat je je geld terug krijgt. Door je te laten informeren, kom je in ieder geval niet voor vervelende verrassingen te staan. Uiteindelijk heeft elke reisverzekering andere voorwaarden en regels. Hieronder lees je meer over hoe het precies zit per verzekeraar.

OHRA

De annuleringsverzekering van OHRA kan worden toegepast bij overlijden van een familielid, bij ontslag door je werkgever vlak voordat je op vakantie zou gaan, en wanneer je huis in brand staat. Dit betekent dus dat wanneer je uit voorzorg je reis annuleert, je de kosten niet vergoed krijgt. Ook worden er nooit kosten vergoed wanneer je je als reiziger bevindt in een gebied waarvoor code rood of oranje is afgegeven.

ANWB

De reisverzekering van de ANWB heeft een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen als je je geld terug wilt. Zo moet je voor 30 januari 2020 hebben gekozen voor een aanvullende dekking genaamd Terrorisme en Natuurrampen. Daarnaast moet er op je bestemming een besmettelijke ziekte heersen die riskant kan zijn voor je gezondheid. In het geval van het Coronavirus zou je dus je geld terug krijgen bij annulering van je reis. Wanneer je langer op je vakantieadres moet blijven door bijvoorbeeld verplichte quarantaine, krijg je per persoon een vergoeding van 75 euro. Ook worden in dat geval extra vervoerskosten vergoed.

FBTO

Net als bij OHRA keert FBTO geen vergoedingen uit als je reisbestemming een land is met een negatief reisadvies. Het enige geval waarbij je wel je geld terug krijgt, is wanneer er op het moment van vertrek nog geen code oranje of rood was. Verder krijg je bij FBTO geen geld terug als je annuleert uit voorzorg of angst voor het Coronavirus.

Allianz Global Assistance

Als je bij Allianz de dekking Medische Kosten hebt, zal je bij besmetting of ziekte tijdens je vakantie de gemaakte medische kosten vergoed krijgen. Extra overnachtingen in geval van quarantaine worden ook vergoed. In het geval van annuleren uit voorzorg, wordt dit niet gezien als gegronde reden en krijg je je geld niet terug.

Univé

Net als vele andere reisverzekeraars, keert ook Univé geen geld uit bij annulering uit voorzorg of angst. Ook eventuele quarantaine zijn voor eigen rekening. Het enige geval waarin er wel sprake is van een vergoeding, is wanneer je zelf ziek wordt tijdens de reis.

Centraal Beheer

Centraal Beheer sluit zich aan bij het rijtje van verzekeraars die kosten dekken bij sprake van een negatief reisadvies in het land van je bestemming, mits het reisadvies positief was bij vertrek. Ook hier geldt dat wanneer je annuleert uit angst voor het Coronavirus, je geen geld terug kunt krijgen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.