Dark Mode On / Off

De duurste en zeldzame 2 euro munt | Informatie en waarde

De duurste en zeldzame 2 euro munt

Vele verzamelaars vinden het interessant om te weten wat de duurste en zeldzame 2 euro munt waard is. Daarnaast wil je natuurlijk weten welke munt dan daadwerkelijk veel geld waard is.

Er zijn verschillende munten in de omloop die een behoorlijk bedrag waard zijn, in ieder geval meer dan 2 euro. Hier vind je alle informatie over de munten en de waarde die deze munten hebben. Als je dan ooit zo’n munt in hadden krijgt, weet je in ieder geval zeker wat de munt waard is.

De munt in Monaco 2007

Monaco 2007 muntLaten we maar direct met de deur in huis vallen, de duurste en zeldzame 2 euro munt is op dit moment de Monaco 2007 munt. Dit is een muntstuk waar in totaal 20.000 munten van gemaakt zijn. De Amerikaanse actrice Grace Kelly staat afgebeeld op deze munt.

De actrice was getrouwd met prins Reinier III van Monaco. Voor haar 25ste sterfdag hebben ze deze munten laten drukken, waardoor er dus maar 20.000 munten van gemaakt zijn.

De munten zijn tot de dag van vandaag nog steeds in de omloop en ze zijn meer waard dan 2 euro.

De waarde van de duurste en zeldzame 2 euro munt

De Monaco 2007 munt is op dit moment tussen de € 3000 en € 4000 waard. Wanneer je deze munt in hadden hebt, weet je dus zeker dat je meer dan 2 euro kunt vangen voor deze munt. De munt is al een hele tijd de duurste 2 euro munt die je nu kunt krijgen.

Het is de duurste en zeldzame 2 euro munt die je nog kunt verkrijgen. De munt wordt door de jaren heen wel eens gevonden. In Monaco is er een instantie die deze munten op koopt, zodat zij ze uiteindelijk allemaal in beheer hebben.

Wordt de waarde nog hoger?

In principe wordt de Monaco munt steeds meer waard. Dit komt doordat de munt steeds ouder wordt en er uiteindelijk minder munten in omloop zijn. Helemaal omdat er een instantie is die deze munten op koopt, zorgt dit ervoor dat er steeds minder munten in omloop zijn.

Daarnaast wordt de munt gewoonweg steeds ouder. Als je een 2 euro munt in goede staat vindt, kun je hem dus doorverkopen. Dit kan aan een verzamelaar, maar ook aan een instantie in Monaco. Dit ligt er net aan waar jij de munt aan wilt verkopen.

Wanneer worden 2 euro munten meer waard?

De 2 euro munten die in de omloop zijn die zeldzaam zijn, zijn uiteraard meer waard dan 2 euro. Daardoor kun je eenvoudig een groter geldbedrag krijgen voor een zeldzame 2 euro munt. Er zijn verschillende factoren die mee spelen voor de waarde van de deze munten. Zo zijn de volgende opties van belang:

 • Drukfouten
 • Exemplaren waar maar weinig van gemaakt zijn
 • De afdruk die niet meer gemaakt wordt
 • De vraag voor de munten van verzamelaars
 • Het metaal kan een groot verschil maken
 • Jaartallen die duidelijk zichtbaar zijn

Natuurlijk kunnen er nog meer factoren van invloed zijn, maar over het algemeen worden deze factoren aangehouden om een prijs te bepalen van een 2 euro munt.

Andere 2 euro munten met een hoge waarde

Natuurlijk is de Monaco 2007 niet de enige dure en zeldzame 2 euro munt. Er zijn nog veel meer 2 euro munten die erg in waarde zijn gestegen door de jaren heen. Zo zijn de volgende munten zeer zeldzaam en veel geld waard:

 • Litouwen (2021)
 • Monaco (2017)
 • Vaticaanstad (2005)
 • Monaco (2015)
 • Monaco (2016)
 • San Marino (2005)

Er zijn nog meer 2 euro munten in de omloop die meer waard zijn dan 2 euro, maar over het algemeen zijn deze munten het meest waard. De duurste en zeldzame 2 euro munt kan ook per jaar veranderen.

Waar kun je de duurste en zeldzame 2 euro munt vinden?

De duurste en zeldzame 2 euro munt vinden is niet makkelijk. Soms is het gewoon toeval wat je ontvangen hebt. Daarnaast worden veel van deze munten opgekocht door verzamelaars, waardoor de kans een heel stuk kleiner is dat je er eentje in het wild tegen kunt komen.

Voor verzamelaars is het erg interessant om de duurste en zeldzame 2 euro munt in hun collectie te hebben. Je kunt wel verschillende munten in musea bekijken als je hier in geïnteresseerd bent. Deze munten kun je alleen niet kopen, ze zijn alleen bedoeld om naar te kijken.

In de volgende musea kun je waardevolle euro munten bekijken:

Er zijn verschillende musea in Europa waar je waardevolle euromunten kunt bekijken. Hier zijn enkele musea die een interessante collectie munten, inclusief euromunten, tentoonstellen:

1. Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (Brussel, België)

Dit museum heeft een afdeling gewijd aan numismatiek, waar je waardevolle en zeldzame euromunten kunt bekijken.

2. Museo della Zecca Italiana (Rome, Italië)

Dit museum toont de geschiedenis van de Italiaanse munt en heeft een uitgebreide collectie van zowel historische als moderne munten, inclusief euromunten.

3. Munt van Finland (Helsinki, Finland)

Hier kun je de geschiedenis van de Finse munt bekijken en ook diverse euromunten zien die door Finland zijn uitgegeven.

4. Münzkabinett (Berlijn, Duitsland)

Dit muntenkabinet in het Bode Museum heeft een van de grootste en belangrijkste numismatische collecties ter wereld, met veel aandacht voor euromunten.

5. Casa de la Moneda (Madrid, Spanje)

Het Spaanse nationale munthuis heeft een uitgebreide collectie van munten en bankbiljetten, inclusief de verschillende ontwerpen van de Spaanse euromunten.

6. Monnaie de Paris (Parijs, Frankrijk)

De Koninklijke Munt van Frankrijk biedt een fascinerende blik op de geschiedenis van de Franse munt en bevat ook tentoonstellingen van Franse euromunten.

Wie kopen speciale 2 euro munten?

De 2 euro munten worden vooral opgekocht door verzamelaars en musea. Als je zelf speciale munten zoekt, dan is het goed om te kijken bij veilingen en eventueel bij tweedehands website. Dan heb je de meeste kans om de duurste en zeldzame 2 euro munt te vinden. Anders kun je ze alleen bekijken in musea.

Er zijn ook instantie die deze munten opkopen, zodat ze niet meer in de omloop zijn. Zo gebeurt dit veel in Monaco. Uiteraard kan het altijd voorkomen dat je een munt krijgt en je niet weet of de munt iets waard is. Dan kun je dit altijd op het internet opzoeken om hier achter te komen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen