Dark Mode On / Off

Zo geef je het interieur een moderne uitstraling

Zo geef je het interieur een moderne uitstraling

Het inrichten van je woning in een moderne stijl hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zelfs niet als je al jarenlang in hetzelfde huis woont. Met enkele slimme aanpassingen kun je het interieur een frisse en eigentijdse uitstraling geven. In dit artikel geven we je tips voor een moderne make-over, terwijl je toch trouw blijft aan je persoonlijke smaak.

Begin met een neutrale basis

Een moderne look begint met een neutrale basis. Kies voor ingetogen kleuren op de muren. Wit, beige en pasteltinten zijn bijvoorbeeld een goede optie. Dit zorgt namelijk voor een ruimtelijk effect en een blanco canvas voor andere decoratieve elementen. Neutrale kleuren maken het ook makkelijker om andere stijlen aan het moderne geheel toe te voegen zonder dat het rommelig wordt.

Moderniseer houten meubels

Houten meubels zijn duurzaam en hebben vaak een nostalgische waarde, maar kunnen na verloop van tijd ook een beetje gedateerd lijken. Als je zelf handig bent, is het leuk om een aantal houten meubels op te schuren en te schilderen. Een houten servieskast oogt al een stuk moderner met een likje witte verf. Gebruik een hoogwaardige binnenverf op waterbasis, zoals Sigma S2U Nova Satin. Dit is milieuvriendelijker en gezonder om binnen te gebruiken dan verf op terpentinebasis. Een verfsoort van goede kwaliteit zal bovendien beter dekken, waardoor er minder lagen nodig zijn en je geniet van een prachtig eindresultaat.

Kies voor eigentijdse verlichting

Verlichting speelt een grote rol in de uitstraling van je interieur. Vervang oude lampen door eigentijdse verlichting. Denk aan minimalistische hanglampen in plaats van kroonluchters en aan compacte LED spotjes. Moderne LED verlichting is energiezuinig en biedt veel mogelijkheden om te variëren met sfeer en lichtsterkte. Overweeg daarom dimbare lampen om het licht gemakkelijk aan te kunnen passen aan het moment van de dag.

Voeg elektronische snufjes toe

Het integreren van domotica (huisautomatisering) kan het leven een stuk makkelijk maken en het interieur tegelijkertijd een moderne twist geven. Denk aan slimme verlichting of raamdecoratie die je met een afstandsbediening of smartphone kunt bedienen. Hierdoor hoef je de stoel niet meer uit te komen om het gordijn dicht te doen of een lamp te dimmen.

Minimaliseer tierelantijntjes in huis

Een modern interieur kenmerkt zich vaak door minimalisme. Probeer daarom een overdaad aan tierelantijntjes te vermijden. Dat betekent overigens niet dat je alle persoonlijke decoratie weg moet doen. Een grote fotomuur met je favoriete familiefoto’s kan zelfs veel sfeervoller zijn dan overal losse fotolijstjes. Door accessoires te groeperen en zorgvuldige selecties te maken, zal het geheel veel rustiger ogen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen