Dark Mode On / Off

De Eetmeter: Kijk wat je binnenkrijgt

Eetmeter | Handig hulpmiddel voor mensen die hun eetpatroon willen checken of een dieet willen samenstellen.

Het Voedingscentrum presenteert een nieuwe online tool: De Eetmeter. Daarmee kunnen consumenten gratis bijhouden hoeveel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen ze binnenkrijgen. De Eetmeter is een handig hulpmiddel voor mensen die hun eetpatroon willen checken of een dieet willen samenstellen. Ze kunnen gemakkelijk een persoonlijk dagboek aanmaken en bijhouden.

Consumenten kunnen hun eten en drinken invullen voor verschillende dagdelen: ontbijt, lunch, avondeten of tussendoor. Ook is het mogelijk om over een langere periode te zien hoe gezond je eet. Aan het eind geeft de Eetmeter een persoonlijk advies.

Al tijdens het invullen van een product is te zien hoeveel energie, verzadigd vet, natrium of vezel het product levert.  Er is te zien of het aantal voedingsstoffen dat je binnenkrijgt goed of aan de ruime of krappe kant is. De Eetmeter laat de totaalscore zien en geeft een persoonlijk advies per voedingsstof.

De Eetmeter is bedoeld voor mensen tussen de 4 en 70 jaar. Eerder was er alleen een CD-rom verkrijgbaar van de Eetmeter. De online versie is voor veel meer mensen toegankelijk, omdat deze bereikbaar is vanaf internet. Kijk wat je binnenkrijgt op www.voedingscentrum.nl/eetmeter

Bron: Voedingscentrum

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen