Dark Mode On / Off

Nestkastjes voor mussen

Nestkastjes | Zelf maken of kopen, het is nu tijd om ze op te hangen.

Het voorjaar is aangebroken en dat is aan de vogels duidelijk te merken. Als je in je tuin nestkastjes op de goede plek hebt hangen, zullen ze zeker bewoond gaan worden.

Voor mussen zijn er nu zelfs nestkasten verkrijgbaar, waarin meerdere families tegelijk kunnen nesten. Mussen zijn namelijk typische groepsdieren en houden ervan om dichtbij elkaar te broeden.

Bij het ophangen van nestkastjes zijn een aantal dingen belangrijk. Zo moet de invliegopening nar het noorden, oosten of noordoosten geplaatst zijn. Verder moet het beschut hangen tegen wind, hagel en regen.

Natuurlijk moet de nestkast ook onbereikbaar zijn voor katten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.