Dark Mode On / Off

De volkstuin – een groene hobby

De volkstuin – een groene hobby

Volkstuin | Veel verse en onbespoten groente uit eigen tuin

Nu de lente zich begint op te dringen is het weer tijd voor de volkstuin. Deze groene hobby is inmiddels ook door veel jongeren ontdekt. Een trend is vooral verse en onbespoten groente uit eigen tuin.

Waren het vroeger veelal de aardappelen, sla, andijvie, wortelen en de uien, tegenwoordig is er een gevarieerd aanbod die alom is terug te vinden in de moestuinen. Steeds vaker worden er allerlei soorten tomaten, asperges, paprika’s en pepers gekweekt. Ook kalebassen en pompoenen zie je er in vele vormen en kleuren. En wat is er mooier dan te kunnen zeggen, zelf gekweekt, uit eigen tuin.

Ook  (klein) kinderen vinden het vaak geweldig wanneer ze een dagje mee mogen helpen in de tuin. Geef ze wat bloempotten en laat ze daar hun eigen groente in poten. Wanneer ze zelf tomatenplantjes hebben gepoot en zien dat deze groeien, zijn ze bijna niet meer te houden.

Is er bij jou in de buurt nog geen mogelijk tot het huren van enkele vierkante meters moestuin? Geen nood. Je kunt ook thuis al een aardig eindje op weg komen met de moestuin op een vierkante meter.

De vierkante metertuin is een raamwerk waarin 16 vakjes zitten. In elk vakje zaai je een andere soort groente. Je kunt op deze manier al veel leren over het planten en zaaien en je leert alle trucjes om ook een mooi gewas te krijgen. Voor de ervaren tuinders is de vierkante metertuin ook erg handig want op deze manier kun je eenvoudig sommige groenten en gewassen uitproberen.

Elk van de zestien vakjes op de vierkante metertuin heeft een nummer dat correspondeert met een potje met zaad. In een bijgeleverd boekje lees je hoe een zaadje moet worden gekweekt. Er worden ook workshops ” de vierkante metertuin” gegeven voor mensen die een moestuin willen beginnen. Kijk daarvoor op de website www.wiltfang.nl. Daar kun je ook alle informatie vinden over moestuinen en de vierkante metertuin.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen