Dark Mode On / Off

Man wil niet denken aan kaal hoofd

Beginnende kaalheid slaat in als bom

Kaalheid | resultaten van een enquête waaruit blijkt wat mannen het ergste vinden.

Kaalheid is voor veel mannen onontkoombaar. In veel gevallen is de kaalheid erfelijk bepaald en wordt het veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron. Wat begint met wat haaruitval kan eindigen in een kaal hoofd.

De enquête

Dat veel mannen het vreselijk vinden om kaal te worden, blijkt wel uit een enquête van Nivea. Als mannen de keus hadden, zouden ze liever alleen door het leven gaan, dan met een kaal hoofd. Op de vraag wat men het meest vervelend vond, kaal zijn, geen partner hebben, slecht presteren op sportgebied of luid snurken, zei 40 procent dat ze liever geen partner hadden, dan met een kaal hoofd te moeten lopen.

Op sportgebied niet zo’n uitblinker zijn, vond 23 procent vervelend, gevolgd door 20 procent die vrijgezel blijven niet ziet zitten. Snurken vond men het minst grote probleem.

Meer dan de helft van de ondervraagden had al een beetje last van een dunner wordende haardos. Bijna 20 procent stelt alles in het werk om maar niet kaal te worden. Sommige nemen een toupet of smeren hun hoofd zelfs in met appelmoes. Toch denkt de meerderheid (55 procent) dat het beter is om er maar een grapje over te maken hoewel 20 procent daar wat op tegen heeft.

Bron: PlusOnline

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen