Dark Mode On / Off

Kassabon controleren kan voordeel opleveren

kassabon altijd controleren

Controleren van de kassabon kan nog een voordeel opleveren

De meeste mensen die in de supermarkt hun boodschappen kopen controleren na aankoop niet de kassabon. Toch kan het een voordeeltje opleveren als je of gelijk of later thuis de prijzen van de boodschappen even controleert. PlusOnline nam de proef op de som en controleerde de door hun gekochte boodschappen bij C1000, Albert Heyn en de Jumbo.

Bij C1000 was de prijs van een shampoo bij de kassa een dubbeltje duurder dan er op het schap stond vermeld. Bij Albert Heyn waren enkele producten bij de kassa juist iets voordeliger. Dat was dus in het voordeel van de klant.

Bij de Jumbo loont het zeker om de kassabon te controleren. Hoewel ook hier de producten aan de kassa iets voordeliger waren dan op het schap stond vermeld, hanteert Jumbo de formule: geen juiste kassabon dan een gratis product. Ongeacht of de boodschappen voordeliger waren of niet. Jumbo wil hiermee bereiken dat hun vestigingen snel en zorgvuldig de prijzen etaleren. Omdat Jumbo een laagste prijsgarantie biedt worden vanuit het hoofdkantoor de prijzen op alle vestigingen gelijk aangepast in de scankassa’s, wanneer elders een product goedkoper blijkt te zijn. De prijzen op het schap, volgen daarna handmatig. Dit wil wel eens iets achter lopen bij de scankassa’s.|

Hoe dan ook, het controleren van een kassabon is en blijft altijd verstandig.

Bron: PlusOnline

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.