Dark Mode On / Off

Goede autoverlichting voorkomt ellende

Goede autoverlichting is erg belangrijk

Automobilisten met een defecte verlichting lopen een grote kans te worden aangehouden.  Voor de verkeersveiligheid is een goede autoverlichting onontbeerlijk.

De ANWB heeft een onderzoek verricht onder 6000 mensen over autoverlichtin. Vrijwel iedereen gaf aan zich te ergeren aan auto’s die niet goed verlicht op de openbare weg reden. Ook was men van mening dat een kapotte koplamp binnen enkele dagen vernieuwd moet worden.

Toch rijdt in de praktijk 1 op de 6 auto’s, meerdere dagen met defecte of niet goed afgestelde verlichting. Buiten de bebouwde kom rijden met een kapotte lamp kan al snel een bekeuring van 90 euro opleveren. Bekeuren is niet het doel van de campagne maar weggebruikers moeten wel hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Zorg ook voor een setje reservelampen in de auto. Wordt je dan aangehouden en je kunt ter plekke een lamp verwisselen, voorkomt dat een boete.

Meer info: www.goedlichtbeterzicht.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen