Dark Mode On / Off

Delft – Koninklijke Porceleyne Fles

Koninklijke Porceleyne Fles delft

Koninklijke Porceleyne Fles | Ook in de prachtige binnentuin vindt je uitgebreide voorbeelden van het schitterende bouwkeramiek.

Wie een bezoek aan Delft brengt moet zeker de Koninklijke Porceleyne Fles niet overslaan. Het is een belevenis om je door dit prachtige gebouw rond te laten leiden. De aankleding van het gebouw met sieraardewerk en keramiek van de hal, het trappenhuis en de zalen is wondermooi. De fabriek zelf dateert al van 1653 maar in 1916 is de fabriek verhuisd naar dit complex, een voormalige meelfabriek vlakbij de Schie.

Ook in de prachtige binnentuin vindt je uitgebreide voorbeelden van het schitterende bouwkeramiek, zoals dat hier door Royal Delft ooit is gemaakt voor onder andere het Vredespaleis, de Beurs van Berlage en het Kroller Muller Museum. Wat bouwkeramiek betreft worden nu nog slechts af en toe onderdelen vervaardigd voor restauraties.

Meer info: www.royaldelft.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.