Dark Mode On / Off

Duizend-en-een nacht in Marokkaanse luxe

vijfsterrenhotels in Marrakech

Marokko | Hotel Price Index: vijfsterrenhotels in Marrakech voordelig

Behalve indrukwekkende moskeeën en exotische markten, zijn in veel Marokkaanse steden fraaie traditionele paleizen te vinden. Een aantal van deze zogenaamde ‘riads’ doet tegenwoordig dienst als hotel. Wie luxueus en sprookjesachtig wil overnachten, kan zich geen betere plek op aarde wensen. Marokkaanse luxe is bovendien erg voordelig. Marrakech, één van de vier koningssteden, behoort tot de top tien van wereldsteden met de goedkoopste vijfsterrenhotels. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com.

De boekingssite nam de meest betoverende Marokkaanse riadhotels onder de loep.In Marrakech betaalden reizigers in het tweede kwartaal van 2010 gemiddeld 82 euro voor een hotelkamer, dat is 6 procent minder dan in 2009. De prijs van vier- en vijfsterrenhotels daalde er zelfs met 7 procent, waardoor Marrakech momenteel tot de steden met de best geprijsde luxehotels ter wereld behoord. De stad maakt sinds 1985 onderdeel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst en is uitstekend bereikbaar per vliegtuig. Gemiddelde prijs per sterrenkwalificatie per kamer per nacht in Marrakech in Q2 2010: 3-sterren 49 euro, 4-sterren 69 euro, 5-sterren 104 euro.

Het betoverende Palais Sebban is, met haar sprookjesachtige achttiende eeuwse architectuur, één van de grootste riads van Marrakech. Dit luxueuze hotel in de middeleeuwse stad aan de voet van het Atlasgebergte dankt haar naam aan de jonge Sebban, de voormalige eigenaar van dit riad. Het hotel heeft twee dakterrassen met zwembad, die uitzicht bieden over het oude centrum. De verlichte toren van de Koutoubia moskee levert een prachtig uitzicht op. Het hotel heeft een spa met hammam, sauna en gym.Riad la Sultana – MarrakechRiad la Sultana is gevestigd in het hart van de ‘gouden driehoek’ in Marrakech, vlak naast koninklijke paleizen en het beroemde Djemaa el Fna plein. Daar wordt ‘s ochtends een exotische markt gehouden. Later op de dag zijn er verschillende curiositeiten te bewonderen, waaronder slangenbezweerders en dansers. In deze levendige omgeving van kronkelende straatjes rond het oude centrum – de medina – vormt het hotel een oase van rust en ontspanning. Lichaam en geest  worden opgefrist in de uitgebreide spa met hammam, sauna en gym.

Jnane Sherazade – Casablanca

Het Riad Jnane Sherazade in Casablanca werd in 1953 gebouwd door de ouders van de huidige burgemeester van de kuststad. Dit hotel was het eerste luxueuze hotel van Casablanca, tegenwoordig veruit de grootste stad van Marokko. Het riad staat in een vruchtbare groene omgeving. Ter ultieme ontspanning biedt het hotel diverse schoonheid- en gezondheidsbehandelingen in haar eigen hammam. In het restaurant worden traditionele Marokkaanse gerechten geserveerd, gebaseerd op familierecepten die al generaties lang worden doorgegeven.

Dar El Kebira – Rabat

In het hart van de oude medina van hoofdstad Rabat staat het smaakvolle Dar El Kebira. Dit riad is een echt juweeltje, en een genot voor gasten die op zoek zijn naar rust en welzijn volgens eeuwenoude Marokkaanse tradities. Het hotel ligt vlak aan een 60 kilometer lange kuststrook met prachtige stranden. Relaxen kunnen gasten er voor de haard in de openlucht op de binnenplaats. Het dakterras biedt uitzicht op de Hassan Toren en de Bouregreg rivier.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.