Dark Mode On / Off

E-books lenen bij de bibliotheek

E-books lenen bij de bibliotheek

Nieuwe service van de bibliotheek | Downloaden van e-books

Leden van de bibliotheek kunnen gratis e-books lenen. De kosten voor het lenen van e-books bedragen 20 euro voor het downloaden van 18 e-books, hoewel het downloaden van e-books die ouder dan drie jaar zijn , gratis blijft.

Het gaat de laatste jaren niet zo goed met de bibliotheken en inmiddels hebben al 200 bibliotheken van de 1000 de deuren moeten sluiten. Er worden door een commissie, aanbevelingen gedaan die de toekomst van de bibliotheek veilig moet stellen.

Het downloaden van e-books is daar één van. In 2013 boden de bibliotheken de mogelijkheid om via een app gratis boeken te downloaden voor de vakantie perioden. Dit bleek een groot succes. In de zomervakantie werden maar liefst 500.000 e-books gelezen.

De e-books zijn te downloden met de bibliotheekpas en te lezen op een tablet, e-reader, computer of mobiel.

Ook voor mensen zonder bibliotheekpas is er een aanbod beschikbaar.

Meer info: www.bibliotheek.nl

Bron: NOS

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.