Dark Mode On / Off

Earnewald – Museum Kokelhus

Museum Kokelhus | Het oude winkeltje is nog origineel ingericht.

Midden in het dorp bevindt zich het kleine, sfeervolle museum “It Kokelhûs fan Jan en Sjut”. Het huis werd in 1777 gebouwd door een veenbaas en is sinds 1957 als oudheidkamer te bezichtigen. Tot 1955 woonden hier Jan en Sjut van der Berg. Zij hadden een kruidenierswinkeltje, waren melkventers en hebben veel Earnewâldster vloermatten gevlochten van biezen (kokels of popels).

Hiermee is de naam van deze oudheidkamer verklaard. De wanden van de voorkamer zijn met tegels opgezet. In die kamer zijn twee bedsteden, één met kribbe. De kamer is in oude stijl gehouden en er zijn verschillende oude gebruiksvoorwerpen te zien. Op de vloer ligt een Earnewâldster mat.

De winkel

Het oude winkeltje is nog origineel ingericht. Er is handelswaar uitgestald, dat vroeger in kruidenierszaken te verkrijgen was. 

Meer info: www.kokelhus.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen