Dark Mode On / Off

Wiuwert – De mummies van Wiuwert

Mummies van Wiuwert | Vier eeuwenoude mummies in grafkelder Hervormde kerk.

Wiuwert staat al eeuwen bekend om een uniek fenomeen: de mummies.

In 1765 bij toeval ontdekt door timmerlieden, die bezig waren met werkzaamheden aan de kerk. Voor hun een schok, maar later voor onderzoekers en wetenschappers interessante kost. Helaas zijn door onderzoeken 7 van de 11 lichamen verloren gegaan. Vier mummies zijn er overgebleven; zij zijn te bewonderen in de grafkelder van de Nicolaaskerk.

Het is nog steeds een raadsel hoe het kan dat de mummies hier zo goed bewaard gebleven zijn. Jaarlijks komen er vele toeristen uit binnen- en buitenland een kijkje nemen.

Ook is er een permanente tentoonstelling over de 17de eeuwse sekte van de Labadisten. Dit waren volgelingen van Jean de Labadie, die na vele omzwervingen in Wiuwert neerstreken, op en rond het Waltaslot. Speciale aandacht wordt besteedt aan o.a. Anna Maria van Schuurman, Maria Sibylla Merian en Hendrik van Deventer.

Openingstijden:
april/mei                              : 13.00-16.30 uur
juni t/m augustus                 : 10.00-12.00 uur
13.00-16.30 uur
september/oktober              : 13.00-16.30 uur

Groepen op afspraak.
Zondags is de kelder gesloten.
Entree: 3 euro per persoon (pinnen niet mogelijk)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.