Dark Mode On / Off

Workum – Jopie Huisman Museum

jopie huisman

Jopie Huisman Museum | Tekeningen en schilderijen van de kunstschilder en oudijzerkoopman Jopie Huisman.

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en de filosofie van de Friese autodidacte schilder Jopie Huisman.
Van jongsaf aan tekende en schilderde Jopie zijn eigen wereld; de mensen en de natuur rond Workum, het stadje waar hij geboren was en opgroeide. Vanaf 1974 wordt zijn werk gekenmerkt door de heel eigen, ongeëvenaard fijne penseelvoering, waar hij zo beroemd mee is geworden.

De handel in lompen en metalen vormde zijn belangrijkste bron van inspiratie. Hij was gefascineerd door de menselijke achtergrond van de afgedankte spullen die zij meebrachten. De combinatie van zijn techniek en het indringende verhaal achter zijn werk spreekt een groot publiek zeer aan. In 1986 werd een aanzienlijk deel van zijn oeuvre ondergebracht in een eigen museum. Sinds de oprichting hebben al meer dan 2 miljoen mensen het museum bezocht.

Jopy’s Paradys

Jopie Huisman wordt ook wel de schilder van het mededogen genoemd. Zijn stillevens zijn in de loop van de jaren haast universele levenslessen geworden:
‘Wat als oud vuil is afgedankt, verandert in iets dat kan ontroeren. De mensen herkennen zich in mijn schilderijen en vinden zichzelf erin terug’.
Van de geboorte van Jopie als kunstenaar tot zijn helden en inspiratiebronnen, het museum maakt de bezoeker deelgenoot van zijn paradijs. ‘Voorbij de horizon van Workum houdt de aarde op’ want, zo zei hij: ‘De hemel kan voor mij nooit mooier zijn dan dit’. Workum is zijn hemel op aarde en zijn museum is een weerslag daarvan. Wolkom yn Jopie’s Paradys!

Jopie Huisman Museum
Noard 6
8711 AH Workum

Tel:  0515-543131
Mail: info@jopiehuismanmuseum.nl
www.jopiehuismanmuseum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.