Dark Mode On / Off

Een dagje uit, gewoon vanuit huis!

Tijdens de lockdown zaten we veel thuis en had je niet altijd de mogelijkheid om activiteiten buiten de deur te ondernemen. Een goed excuus om eindelijk dat ene boek eens uit te lezen of om je filmlijstje af te werken. Toch liepen we op gegeven moment tegen verveling aan en misten we het om naar onze favoriete musea te gaan of een leuke show in het theater bij te wonen. Gelukkig zijn veel bekende hotspots nu ook virtueel beschikbaar. Zo kun jij gewoon genieten van een dagje uit, maar dan vanaf je eigen bank. We zetten de leukste virtuele uitjes voor je op een rijtje.

Rondleiding door het Rijksmuseum

Een van de bekendste musea van Nederland: het Rijksmuseum. Een museum waar je vast al eens geweest bent, maar waarvan je de schilderijen niet vaak genoeg kunt zien. Tijdens de pandemie heeft het Rijksmuseum de unieke optie voor een online tour gecreëerd. Je kunt via de website een virtuele rondleiding starten en alle schilderijen van dichtbij bekijken. Per kunstwerk is er zelfs een audio opname te beluisteren met een leuk verhaaltje dat bij het kunstwerk hoort. Het grootste voordeel van deze thuistour: het is gratis. Een superleuke middagactiviteit!

Handen uit de mouwen bij het Zaans Museum

Naast het Rijksmuseum, is ook het Zaans Museum tijdelijk online te bezoeken. Je kunt meedoen aan leuke workshops en alle mooie verhalen van de collecties lezen en bekijken. Leuke opdrachten doen, terwijl je meer te weten komt over de koekjes- en chocolademachines of zelf een wikkel van een chocoladereep maken? Een leuke middag voor jong en oud en dus uitermate geschikt om met de kleinkinderen mee te maken. De prijzen van de online kaartjes verschillen per activiteit. Kijk vooral even op de website van Zaans Museum voor alle dagbestedingen! Wanneer je toch al helemaal in de creatieve stemming bent, kun je na je activiteit bij het Zaans Museum ook nog verder knutselen. Maak zelf een Samsung Galaxy S21 hoesje. Je kunt je inspiratie van de tour gebruiken en dit bijvoorbeeld in chocolade stijl doen!

Een unieke ervaring bij het Nationale Opera & Ballet

Het Nationale Opera & Ballet zingt en danst gewoon door. Je kunt meegenieten van de prachtige voorstellingen tijdens een online livestream. De voorstellingen worden afgewisseld en blijven actueel. Sommige

livestreams zijn gratis en anders kun je voor een kleine bijdrage van €12,50 naar de show kijken. Een unieke live ervaring vanaf de eerste rij, thuis voor je eigen beeldscherm. Bekijk de pagina van het Nationale Opera en Ballet voor het actuele aanbod. Tip: bekijk de voorstelling op je tablet? Kies dan voor een hoesje van Smartphonehoesjes.nl met een standaardfunctie. Zo geniet je handsfree van meer kijkcomfort. Superhandig!

Dans, muziek en cabaret bij ParkTheater

Bij ParkTheater kun je een heleboel voorstellingen bekijken. Lach mee met cabaretduo Van der Laan & Woe, dans mee met een van de dansfilms of – documentaires uit Introdans Thuisbioscoop of bekijk een toneelvoorstelling van de verschillende toneelgroepen. Er is heel veel aanbod, waarvan veel zelfs gratis! Je kunt alle voorstellingen terug vinden op de website van ParkTheater.

Volg je een van de activiteiten via je smartphone of tablet? Denk er dan aan om een draadloze oplader bij de hand te houden. Het laatste waar je op zit te wachten, is een zwart scherm midden in de rondleiding of voorstelling.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen