Dark Mode On / Off

Geld lenen als je ouder bent dan 65 jaar – de senioren lening biedt uitkomst

geld lenen voor ouderen

Tot op hoge leeftijd werken, plannen maken en lekker genieten van alles wat het leven te bieden heeft.
Veel mensen blijven langer fit en gezond en daarom ook langer thuis wonen. Misschien wil je graag een nieuwe auto of een camper. En langer thuis wonen betekent soms ook verbouwen van de badkamer of keuken als je liever niet wilt verhuizen.
Je kleinkinderen kunnen laten studeren kan ook een doel zijn van een senioren lening.
Als je dan geld nodig hebt om deze plannen uit te kunnen voeren is het inkomen uit je pensioen of je spaargeld niet altijd toereikend.
Met een senioren lening van De Nederlandse Kredietmaatschappij kun je ook boven de 65 jaar nog een lening afsluiten.

Voorwaarden senioren lening

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden;
– Een persoonlijke lening
– Tussen 60 en 74 jaar
– Aflossing vóór je 78ste jaar

Een seniorenlening is altijd een persoonlijke lening. De persoonlijke lening wordt in één keer uitbetaald. Heeft een vaste looptijd en de rente staat gedurende de looptijd vast. Je weet dus precies wat je elke maand af moet lossen. Boetevrij aflossen is mogelijk en daarmee verkort je de looptijd.
Het is belangrijk om ook goed te kijken naar de andere voorwaarden van de persoonlijke lening. Zoals de rente die u moet betalen en de looptijd. Bedenk van tevoren ook welk leenbedrag u nodig heeft. Zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan.
Naast de persoonlijke lening wordt vaak een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Zodat uw nabestaanden niet met de lening blijven zitten ook al komt u of u partner te overlijden.

Geld lenen boven de 70 jaar

Gezien de leeftijd en het bijbehorende risico wat hieraan verbonden is zal de persoonlijke lening belast zijn met iets strengere voorwaarden dan de reguliere variant. Houd u hier rekening mee met geld lenen boven de 70 jaar.

Een passende seniorenlening

Het afsluiten van een seniorenlening gaat makkelijk. Laat u hierbij wel goed adviseren en vergelijk verschillende offertes. Zo past de lening straks volledig bij uw financiële situatie.

En hoeft u alleen nog maar te genieten!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen