Dark Mode On / Off

Personaliseer jouw sieraad met een gravure

Wil je graag een mooi nieuw sieraad, maar weet je niet zeker wat een goede keuze is? Met een persoonlijk sieraad zit je altijd goed. Zowel voor jezelf, als voor een ander! Je kan dit namelijk voor altijd bewaren en dragen, omdat het een uniek item is dat niemand anders heeft. Het heeft dus naast de waarde van het sieraad ook een persoonlijke waarde. Wat is er allemaal mogelijk bij het laten graveren van sieraden? Dat vertellen we je graag!

Laat je sieraad graveren

Je sieraad laten graveren kan al langere tijd, maar tegenwoordig is het makkelijker én sneller om dit te laten doen. In het algemeen zijn er een aantal materialen die makkelijker te graveren zijn dan anderen, maar voor de meeste sieraden is er altijd wel een mogelijkheid om er iets in te laten zetten. Uiteraard speelt naast materiaal ook de ruimte op het sieraad een rol. Als je voor een ring met gravure kiest, is het vaak leuk om te gaan voor een initiaal, datum of jaartal. Jij weet zelf vaak al genoeg als je dit leest!

Hoe werkt graveren?

Het graveren van een sieraad gebeurt handmatig met een graveerapparaat, of, meestal, met een graveermachine. Bij een aantal winkels is het ook mogelijk om jouw gravure direct te plaatsen, zoals bij de filialen van Lucardi. Wil je liever online een aankoop doen, zodat je rustig kan kijken wat je leuk vindt? Dan is online de gravure doorgeven uiteraard ook een optie! Het ingraveren van een sieraad moet je eigenlijk ziet als het weghalen van een laagje van het materiaal, waardoor een inkeping ontstaat in de vorm naar wens. Wil je een specifiek type handschrift? Dan kan je dat uiteraard aangeven. De mogelijkheden zijn vaak het grootst als je online een bestelling doet, maar als je in de winkel bent kan je jouw specifieke wens meteen aan de medewerkers doorgeven.

Wat zijn de mogelijkheden?

Uiteraard ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het sieraden graveren. En die zijn eindeloos! We inspireren je graag met wat voorbeelden.

Meer mogelijkheden voor een persoonlijk sieraad

Ben je al overtuigd om een ketting, ring of horloge te laten graveren? Leuk! En wist je dat er naast gravures nog veel meer mogelijkheden zijn om een sieraad uniek te maken? Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een ketting of armband met naam of initiaal, of je kan zelf jouw sieraad samenstellen. Keuze genoeg dus!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen