Dark Mode On / Off

Beukenboompjes bijzonder geschikt voor een mooie haag

Van beukenboompjes (Fagus sylvatica) kan men een mooie haag maken maar ook van de haagbeuk is dit mogelijk. Een heel andere boomsoort (Carpinus betulus). Qua naam maar ook qua blad lijkt deze wel op de echte beuk. Het blad van de haagbeuk is wat doffer en meer gegroefd. De haagbeuk is in de lente sneller groen ook omdat deze sneller groeit. Een ander verschil merk je ’s winters: de beuk (Fagus) houdt zijn bruin verdorde bladeren vast tot in het voorjaar het nieuwe blad verschijnt. De haagbeuk gooit zijn blad eerder af.

Beuken zijn er met groen en paarsrood blad (rode beuk), haagbeuk alleen met groen blad. De beuk kan niet leven zonder een bepaald schimmeltje tussen zijn wortels.

Koop de beuk dus met wat grond aan de wortels of doe het schimmeltje (als preparaat te koop) er in het plantgat bij.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.