Dark Mode On / Off

Een yucca in de tuin is heel goed mogelijk

yucca kan ook in onze tuin

Tropische plant Yucca doet het ook in onze tuin erg goed

De tropische plant yucca kan het ook in onze tuinen heel goed doen. Er bestaan verschillende soorten yucca’s, zowel op stam als zonder stam. Deze cactusachtige plant is er in soorten die vijftig centimeter tot wel 15 meter hoog worden.

De plant heeft langwerpige groen-gele bladeren die meestal erg scherp zijn. De bloeiperiode is juli-augustus en dan zien we vaak een prachtige wiite bloem tevoorschijn komen. De yucca is een erg sterke plant en doet het goed, ook met weinig water.

Yucca plant buiten in de tuin

De yucca is winterhard tot ongeveer -12 graden en normaal gesproken zal hij in ons land dan ook wel overleven. Hij houdt van zonlicht en droogte. Bij teveel regen kan hij gaan rotten. Het is dan ook wel aan te raden om in de tuin een drainage aan te leggen zodat het water goed wordt weggevoerd.
Je kunt de yucca ook planten op een aangelegd heuveltje, hij heeft dan minder last van teveel water. Plant de yucca voor september, dan kan hij zich nog goed wortelen.

Wil je graag een yucca in de woonkamer? Dat is heel goed mogelijk. De yucca vraagt niet veel verzorging. Zet hem op een mooie zonnige plek en hij zal het zeker goed doen. Ga je de yucca verpotten, schrik dan niet dat de wortels snel afbreken. Dit is normaal voor een yucca. Zelfs zonder wortels zal hij nog overleven.

Bron: Tuinmagazine

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.