Dark Mode On / Off

Geld is vies? Nee hoor..

Veel bacteriën op geld en op onze handen

Niet alle handen zijn altijd even schoon en daarom nemen we aan dat geld vies is. Omdat het door zoveel handen gaat kan het bijna niet anders. De Wageningen Universiteit belastte een onderzoeksteam met de opdracht om munt- en briefgeld van bakkers, slagers, groenteboeren, visboeren en onder meer snackbareigenaars eens nauwkeurig te onderzoeken op bacteriën. Op onze handen leven al gauw een paar miljoen bacteriën, dus zou je zeggen dat er op het geld nog wel meer moesten zitten.

Toch vond men op de munt maar 10 tot 600 bacteriën en omdat papiergeld de eencelligen beter vasthoudt trof men daarop 250 tot 20.000 bacteriën aan per briefje. Al met al viel het met de bacteriën reuze mee. Men trof op het geld ook geen salmonella aan, de gevaarlijkste bacterie die via rauw vlees op het geld terecht zou kunnen komen.

Dus de uitkomsten van het onderzoek waren best gunstig en kunnen we met een gerust hart zeggen, doe mij er nog maar wat meer van.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.