Dark Mode On / Off

Vliegen, kakkerlakken, vlooien en meer…

Liever niet in huis, kakkerlakken en vlooien

Liever niet in huis, kakkerlakken, vlooien en nog meer van dat gespuis

Kamervliegen

Vliegen
Vliegen zie je overal, zowel binnen als buiten. Maar waar voeden zij zich mee? Bijna alles. Of het nu overgebleven restjes voedsel zijn of uitwerpselen van je hond, de vlieg ziet alles als een lekker kostje. Je kunt dus wel raden wat voor bacteriën zij mee naar binnen kunnen nemen.
Geef ze geen kans: Bij warm weer komen de vliegen graag op voedsel af. Zorg er dus voor dat je alles afdekt en alles goed schoon houdt.

Kakkerlakken
Kakkerlakken gaan altijd ‘s nachts op zoek naar voedsel. Het liefst wonen ze in een vochtige ruimte. Een luchtkanaal of de leidingen hebben daarbij hun voorkeur. Kakkerlakken kunnen wel degelijk voedselvergiftiging veroorzaken. Alles waar ze in of aanzitten raakt besmet. Zorg dat je er op tijd bij bent wanneer je kakkerlakken hebt ontdekt in de woning. Neem contact op met de gemeente. Zij kunnen de kakkerlakken op een juiste manier uitroeien.

Vlooien
Wanneer je huisdieren hebt en vooral als dat een hond of kat is hoed je dan altijd voor een vlooienplaag. Vlooien zijn altijd op zoek naar warmbloedige dieren om hun eitjes op te leggen. De eitjes vallen dan op je vloerbedekking en meubels en voordat je het weet zijn de uitgekomen eitjes de bron geworden van een vlooienplaag in huis. Wanneer je merkt dat je huisdier meer dan normaal zit te krabben behandel deze dan met vlooienshampoo. Ga elke dag de woning goed stofzuigen. Strooi ook wat anti-vlooienpoeder in de stofzuigerzak. Om een echte vlooienplaag te voorkomen is het belangrijk de woning goed schoon te houden.

Hoofdluis
Last van vervelende kriebels op je hoofd? Controleer jezelf en je naasten op hoofdluis. Hoofdluis kan zich heel snel verspreiden als het in contact komt met het haar van een ander. Dat kan al gebeuren als de jassen tegen elkaar aanhangen. Vermoed je toch dat je hoofdluis hebt opgelopen neem dan contact op met de huisarts. Hij kan je een speciale shampoo voorschrijven.

Bron: Skuzzie

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.