Dark Mode On / Off

Elektrische fiets met dubbel vermogen

Electrische fiets krijgt mogelijk meer vermogen.

Als het aan de EU ligt mag het vermogen van de elektrische fiets flink omhoog. De Fietsersbond maakt zich ernstig zorgen over deze voorstellen omdat de snelheid van een elektrische fiets dan omhoog mag gaan van nu 25 kilometer p/u naar 50 kilometer p/u of zelfs nog meer. De fiets is hiermee geen echte fiets meer met een hulpmotor maar zal door de wijziging een echt monster worden met veel te hoge snelheden. De fietshandelaren denken echter dat wanneer de elektrische aandrijving omhoog mag, de fiets ook voor veel andere consumenten erg aantrekkelijk zal worden.

De Fietsersbond en de ECF ((European Cyclist’s Federation) ) zijn van mening dat de huidige e-bike, met soms al een snelheid als van een heuse amateurwielrenner, al hard genoeg over het fietspad gaan. Wanneer er naast de bestaande E-bike’s nog een snellere versie op de markt komt mag ook deze als snorfiets aangemerkte fiets, op het fietspad gaan rijden. Het zal er dan uiteraard niet veiliger op worden. Op 14 maart 2012 worden de voorstellen besproken in het Europees Parlement.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen