Dark Mode On / Off

Elektrische fiets met topsnelheid

Omloop van Zandvoort

De toch al populaire markt van elektrische fietsen, is uitgebreid met de komst van een nieuwe supersnelle elektrische fiets, de ‘Speed Pedelec’. De fiets die een snelheid kan behalen van minstens 45 kilometer per uur, valt officieel onder de groep snorfietsen. De snorfietsen mogen echter maar maximaal 25 kilometer halen.

Het ministerie, de fietsenhandel en de Bovag gaan met elkaar in gesprek om te bezien of deze op het fietspad of de openbare weg moet rijden. Op de nieuwe elektrisch aangedreven Speed Pedelec moet de berijder altijd zelf meetrappen, maar dan gaat hij er ook als een speer vandoor. De verwachting is dat de nieuwe snelle elektrische fiets erg in trek zal zijn bij de iets jongere doelgroep. Volgens de ANWB zou de nieuwe elektrische fiets de komende drie jaar nog onder de snorfietsen moeten vallen wat inhoudt dat er een (brommer) rijbewijs en verzekering nodig zal zijn. Valt de fiets onder de snorfietsen dan mag deze maar een snelheid behalen van 25 kilometer per uur en zou je een boete kunnen krijgen, als de snelheid hoger is. Ook een helm zou dan verplicht zijn.

De Bovag ziet het zover echter niet komen. Minister Schultz wil op korte termijn duidelijke regels opstellen voor alle tweewielers om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen