Dark Mode On / Off

Fibromyalgie, “pijn in spieren en bindweefsel”

pijn in spieren en bindweefsel

Letterlijk “pijn in spieren en bindweefsel” is de betekenis van het woord Fibromyalgie. Een andere veel genoemde naam voor deze ziekte is weke delen reuma.

De ziekte komt voornamelijk voor bij vrouwen (van 20 tot 60 jaar) en treft ongeveer 2 op de honderd volwassen mensen.

Fibromyalgie is een chronische ziekte die spierpijn en stijfheid van spieren tot gevolg heeft, in sommige gevallen leidt het tot bijkomende klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en depressie.

Een duidelijke oorzaak is er nog niet voor deze ziekte, wel wordt er steeds meer onderzoek naar gedaan. Helaas wordt het ziektebeeld door huisarts, specialist, werkgever en soms zelfs door naasten ontkent, temeer door het gezonde uiterlijk van de patiënt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen