Dark Mode On / Off

Op vakantie met hooikoorts : kies voor de kust

Op vakantie met hooikoorts : kies voor de kust

Mensen die last hebben van hooikoorts kunnen het beste op vakantie gaan naar kustgebieden, volgens de Nationale Allergiesite.

Met name de Waddeneilanden en de kuststrook Noord-Holland tot en met Zeeland zijn erg gunstig. De reden is dat de hoeveelheid pollen in de lucht afhankelijk is van de windrichting. Een westenwind geeft vaak een schonere lucht die komt van zee. Wind uit het oosten komt vanaf Oost-Europa al in contact met bossen en dergelijke, waarbij de lucht dan pollen oppikt.

Eén op de vijf Nederlanders lijdt aan hooikoortsallergie. Mensen die hierbij last hebben van de seizoensgebonden allergie hebben last van niesbuien, prikkelhoest en geïrriteerde ogen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.