Dark Mode On / Off

Fietsen populair in vakantietijd

fietsen in nederland

Steeds vaker fietsvakantie in ons land door Nederlanders en buitenlanders

Dat het maken van een mooie fietstocht in de vakantiemaanden steeds populairder is, blijkt wel uit de cijfers die Gazelle bekend heeft gemaakt. Vanaf ongeveer april tot september worden er maar liefst meer dan 1 miljoen fietsvakanties ondernomen in ons land. Hoewel het grootste deel hiervan Nederlanders zijn die een fietsvakantie in eigen land maken zijn er ook veel toeristen uit het buitenland die naar ons land komen voor een fietsvakantie. Van de meer dan 14.5 miljoen vakanties in ons land wordt meer dan 4 miljoen keer de fiets gepakt.

De 85 hotels van Fletcher hebben hier goed op ingespeeld door hun fietspark bijna geheel te vernieuwen. Inmiddels zijn de unieke 3- en 4-sterren hotels voorzien van 800 nieuwe Gazelle-fietsen en Gazelle e-bikes. Veel van de Fletcher-hotels zijn gelegen op de mooiste plekjes in ons land. Een fietstocht maken langs onze mooie kust, op de Veluwe, Zuid-Limburg of in Drenthe kan dan ook heel goed vanuit deze hotels. Naar verwachting wordt het aanbod van fietsen voor de verhuur in de naaste toekomst verder uitgebreid.

Bron: Gazelle

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.