Dark Mode On / Off

Fietsen rond de Bodensee

fietsroute rond de Bodensee

Fietsen Bodensee | Fiets de fietsroute rond de Bodensee en geniet van een heerlijke fietsvakantie in Duitsland.

Deze goed bewegwijzerde route rond de Bodensee door drie Alpenlanden is een echte fietsklassieker. Een afwisselende fietstocht langs het natuurpark Rijndelta, het bloemeneiland Mainau en de historische steden Lindau en Bregenz. Volg over stille wegen, de oevers van Europa’s grootste binnenmeer. De auto is hierbij beslist niet nodig. Rond het meer, dat 63 kilometer lang en 13 kilometer breed is en van water wordt voorzien door de Rijn, ligt een goeddeels afgeschermde fietsroute.

Door de beschermde ligging tussen de Alpen, de Allgäu en Baden-Würtemberg heeft de Bodensee een prettig klimaat met soms subtropische trekjes. Bloemen bloeien er volop, vooral in het voorjaar en de zomer, en het eilandje Mainau is daarin een uitschieter. Tegen de noordflanken ontvangen de eindeloze wijngaarden voldoende warme zon die uitstekende wijnen voort te brengen.

Lindau, even over de Duitse grens, is een gezellig Beiers stadje met een sfeervolle haven. Lindau heeft een autovrije Hauptstrasse, winkel- en wandelhoofdstraat en komt uit op de marktplaats met het huis “Zum Covazzen” en Lektuurzaal. De naam komt van Linden Au, dus een met lindebomen begroeid rivierlandschap. In de Romeinse tijd werd de aanduiding Lindavia gebruikt. De historische binnenstad ligt op een eiland (0,68 km²) in het Bodenmeer. Het eiland is door een dam en een brug met het vasteland verbonden.

Voor de liefhebbers is er in Friedrichshafen het zeppelinmuseum. Al twintig jaar is de fietsroute de drukste van Europa. Boom- en wijngaarden, bierbrouwerijen, kastelen met tuinen en velden met wilde orchideeën, het komt allemaal voorbij. Bregenz is verdeeld in een hooggelegen stadsdeel en een laaggelegen stadsdeel. Allebei hebben ze bezienswaardigheden. In het hooggelegen stadsdeel bevinden zich onder andere de Oude Stadshal uit 1662, Sint Martinstoren, de gotische kerk van Sankt Gall, oorspronkelijk romaans uit 1380 en herbouwd in 1480 en de Herz-Jesu-kerk, gebouwd tussen 1905 en 1908. In de laaggelegen stadsdeel vind je onder meer: Stadshal ui 1686 met façade uit 1898, de Gotische Seekapelle, Protestantse kerk die gebouwd is tussen1862 en 1864, de kerk van Sint Kolumban, gebouwd tussen 1962 en 1966 en het kunsthaus Bregenz (1991-1997) architect Peter Zumthor.

De fietspaden rond de Bodensee staan duidelijk aangegeven op de kaart Bodensee Radweg van Bielefelder Rad Spiralo. Die is te bestellen via het Duits Verkeersbureau.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen