Dark Mode On / Off

Fietsroute van het Jaar 2017 | La Vélo Francette

Fietsroute van het Jaar 2017 | La Vélo Francette

Fietsroute va het Jaar La Vélo Francette heeft een goede aansluiting op andere fietsroutes als Vélodyssée, la Véloscénie, en de la Loire à Vélo

Fietsroute van het Jaar 2017 | La Vélo Francette

De trofee voor de Fietsroute van het Jaar 2017 gaat naar La Vélo Francette.
Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs 2017 zal deze worden uitgereikt.

De 617 kilometer lange fietsroute loopt van Ouistreham aan de noordkust van Normandië naar La Rochelle aan de Franse zuidwestkust. De prachtige fietsroute gaat ondermeer over oude jaagpaden of voormalige spoorlijnen en is van begin tot eind geheel bewegwijzerd. Ook kan met de trein op verschillende opstappunten aan de route beginnen. Overnachten langs de route is geen probleem. Hiervoor zijn voldoende mogelijkheden, waar jong en oud even kan bijkomen van deze prachtige fietsroute.

De La Vélo Francette heeft een goede aansluiting op andere fietsroutes als Vélodyssée, la Véloscénie, en de la Loire à Vélo. De nieuwe route maakt het dan ook mogelijk om rondjes te fietsen.

De jury heeft La Vélo Francette tot winnaar uitgeroepen nadat men zes voorgedragen fietsroutes zelf had getest. Dit waren de Penedès360 (Catalonië, Spanje) en de ViaRhôna, la Vallée du Loir à Vélo, La Vélo Francette in Frankrijk, het Dommelfietspad (Nederland en België), en de Weinland Steiermark Radtour (Oostenrijk).

Bron: Fiets en Wandelbeurs

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen