Dark Mode On / Off

Fietsroute Van Poal tot Poal

Fietsroute door grensgebied Nederland / Duitsland.

Fietsroute door grensgebied Nederland / Duitsland.

Vanaf woensdag 21 september is door de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker en de Duitse Heimatverein Alstätte de Grensstenenroute geopend.

Grensstenen markeren al eeuwenlang de grens tussen Duitsland en Nederland en in het gebied tussen Enschede, Gronau en Ahaus zijn er nog altijd een 150 grensstenen te vinden. Dertig van deze stenen liggen langs fiets- en wandelpaden en zijn voor iedereen dus goed te vinden.

Besloten is nu om een speciale 30 kilometerlange fietsroute samen te stellen, in dit mooie gebied, welke leidt langs deze grensstenen. Bij iedere steen is een tweetalig informatiebord geplaatst en via een sms-je kan informatie over de grenssteen en over de historie van de grens worden opgevraagd.

Informatie en kaarten zijn o.a. te verkrijgen bij de VVV Enschede.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen