Dark Mode On / Off

Fietsroutenetwerk Twente

Twentse fietsroutes met elkaar verbonden

Vijftienhonderd kilometer aan Twentse fietsroutes met elkaar verbonden

Vanaf deze zomer kunnen fietsers gebruik maken van 2000 kilometer aan fietsroutes. Door en groot aantal organisaties wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van een netwerk door verschillende knooppunten met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaan eindeloos veel fietsroutes. De uitwerking geschiedt in fases en per regio van west naar oost. Op veel plekken in Twente zijn inmiddels de eerste knooppuntborden al geplaatst.

28 april:  Alle bordjes staan op hun plaats. Vijftienhonderd kilometer aan Twentse fietsroutes is nu met elkaar verbonden.

Een fietsroutenetwerk kent een groot aantal genummerde knooppunten op kruisingen van wegen. In Twente gaat het dan om driehonderd kruisingen. Tussen de knooppunten lopen verbindingsroutes die in twee richtingen zijn bewegwijzerd. Op ieder knooppunt staan vervolgens de nummers van de aangrenzende knooppunten en de daarbij behorende richting. Men kan vooraf een route bepalen en vervolgens al fietsend de bordjes in de richting van de pijlen volgen.

In de provincies Limburg, Brabant en Zeeland bestaat al langer een fietsroutenetwerk. Vanaf het voorjaar is bij de Overijsselse VVV een speciale fietskaart verkrijgbaar, waarmee de route ook kan worden uitgestippeld. Meer info: www.fietseninoverijssel.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen