Dark Mode On / Off

Flevoland – Horsterwold

Aan de zuidelijke rand van Flevoland, onder Zeewolde, ligt het prachtige Horsterwold, een enorm loofhoutbos dat het grootste van Nederland is.

In het Horsterwold of het iets zuidelijker gelegen Hulkesteinse bos kom je in dit 5000 hectare grote gebied bijna nooit iemand tegen. Op een uurtje rijden van de randstad heerst dan ook eindeloze rust.

Volgens de boswachter van Staatsbosbeheer durven veel mensen niet verder dan een paar honderd meter het bos in vanwege de stilte. Tip, neem een mobieltje mee. In dit prachtige poldergebied telt het Horsterwold al vele dikke reuzen zoals de grote zilvergroene wilgen, enorme tamme kastanjes, zwarte elzen en populieren.

De eerste bomen van de Horsterwold werden in de winter van 1971 / 1972 geplant. Alle bomen wortelen in zware klei, een zeer voedzame bodem, vandaar dat deze bomen zo hard groeien en veel hoger worden dan op de arme zandgronden van de Veluwe.

Veel mensen weten niet van het bestaan van deze prachtige bossen. Een van de redenen dat het hier dus nog zo stil is.

Toeristische info: VVV Zeewolde, of www.staatsbosbeheer.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen