Dark Mode On / Off

Frankrijk – Lac de Guerledan

Camping Merlin les pieds dans l’eau | Een ydillisch plekje waar het fijn vertoeven is.

Er zijn van die plekjes die je het liefst voor jezelf zou willen houden, maar je weet dat er ook anderen van moeten genieten anders gaan ze alsnog verloren. Camping Merlin les pieds dans l’eau op de zuidoever van het meer van Guerlédan is zo’n plekje.

Lac de Guerledan is ontstaan toe in 1930 een stuwdam in de Blavet werd gelegd om elektriciteit op te wekken. Het is daarmee een van de oudste stuwmeren van Frankrijk en ook een van de grootste meren in die regio. De geschiedkundigen geloven dat de verhalen van koning Arthur en de tovenaar Merlijn zijn gebaseerd op de oude Keltische sagen van midden Bretagne. Vandaar de naam van de camping en het restaurant, maar wie er door de bossen loopt kan zich voorstellen dat Merlijn er rond heeft gelopen. Wie vroeg op staat en er op uit trekt kan zo maar een koppel herten tegenkomen die aan het grazen zijn.

Voor de Fransen is het vooral een stek om te vissen maar vissers zijn over het algemeen heel stil en actief op tijden dat de meeste vakantievierders op een oor liggen dus daar heb je geen last van.

25 jaar geleden was ik er al maar toen was het een beetje een verlopen bende, maar inmiddels hebben een stel Nederlanders het restaurant en de camping overgenomen en is het een prima vertoeven. De camping is opgeknapt en het restaurant is nu ook doordeweeks open waar je prima a la carte kunt eten en ze hebben een Tapas buffet. Rond het meer zijn wandelpaden die mij op het lijf geschreven zijn, namelijk gewoon met de sandalen te belopen en na ongeveer anderhalf uur lopen staat een koud pilsje klaar als je wilt. Liefhebbers kunnen dan nog doorlopen maar dat is aan mij niet besteed, ik ga dan liever terug en lees een boek.

Op het meer zijn kano’s, waterfietsen e.d te huur en in de omgeving kun je fietsen en moutainbiken, maar vooral is het er heerlijk rustig. Toen wij er waren, half juli 2009, was de camping met ongeveer 10 plekken bezet nog lang niet vol en kon je in alle rust genieten van de vogels en de stilte. Het weer was helaas te koud om te zwemmen maar dat deed niets af aan de plek die ik zeker nog een keer zal bezoeken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen