Dark Mode On / Off

Friese Elfsteden per fiets

Alphense Rijwielvierdaagse Laura

Voor schaatsers heeft de Elfstedentocht in Friesland iets magisch, maar…je moet er veel ijs voor hebben !

De Friese Elfsteden kan je echter ook per fiets ontdekken en dat is zeker zo ontspannend.

Het bureau voor toerisme Friesland-Holland werkte daarvoor acht arrangementen uit, gaande van een driedaagse tot een achtdaagse fietstoer. De hele fietsroute varieert van 200 tot 250 km. Je brengt je fiets (met versnellingen) mee of kan er ter plaatse een huren.

Je hebt ook de keuze tussen je bagage zelf meenemen of gebruikmaken van een bagage-nabrengservice.

Wil je vooral veel kilometers rijden of minder afstand afleggen maar in de eerste plaats onderweg veel zien, dan is er voor jou een aangepast arrangement.

De plaats van vertrek (en aankomst) ligt in Koudum of Stavoren of Bolsward of Leeuwarden, naargelang van het gekozen arrangement.

Logeren doe je in nieuwe of pas gerestaureerde hotels of logeerboerderijen.Naast ontbijt, middag- en/of avondmaal zijn, naargelang van de gekozen formule, nog andere diensten in de deelnameprijs begrepen zoals parking voor je wagen, een degelijk informatiepakket, een routekaart enz…

Wie de hele route rijdt ontvangt ook een “oorkonde”.

Om in het bezit te komen van de op uw naam gestelde, geïllustreerde Elfsteden Route-oorkonde moet je in elke stad één stempel halen als bewijs dat je daar was.Je kunt ieder willekeurig hotel, restaurant, winkelbedrijf, toeristeninformatie- of gemeentekantoor in een Elfstedenstad om een stempel vragen.

  • keuze uit meerdaagse formules: van driedaagse tot achtdaagse fietstoer.
  • route: tussen de 200 en 250 km, afhankelijk van de gekozen formule – naar keuze met of zonder bagage-nabrengservice
  • aanbevolen periode: tussen 1 mei en 1 september.
  • prijs: deze varieert, afhankelijk van het gekozen arrangement.

Info en complete informatie over al deze arrangementen:

www.frieslandhollandtravel.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen