Dark Mode On / Off

Friesland | Elfstedenkoorts neemt toe

Elfstedentocht | De koorts neemt weer toe.

We kunnen er niet omheen. Het is ijzig koud en naar het zich laat aanzien kan er over twee of drie dagen op veel plaatsen worden geschaatst. Dat is dan ook de reden dat men in Friesland alweer heel voorzichtig begint na te denken over een eventuele Elfstedentocht. De boekingssite Hotels.com speelt hier ook alvast op in. Mocht het ooit zover komen dan heeft Hotels.com alvast vijf overnachtingsadressen geselecteerd die in of nabij de route liggen.

Leeuwarden

De start- en finish van de Elfstedentocht vindt altijd plaats in de hoofdstad Leeuwarden. Bij de inwoners van Friesland beter bekend als Ljouwert. Wie een overnachting wil boeken in de stad kan uitstekend terecht in het Oranje Hotel – Hampshire Eden. Het hotel bevindt zich in de omgeving van het Waagplein, Oldehoofster Kerkhof, Oldehove en Het Princessehof. In de buurt bevindt zich ook Boomsma Beerenburg Distillery waar je je zeker kunt opwarmen.

Sneek

De schaatsers komen na 22 kilometer aan in Sneek. De stad heeft grote bekendheid gekregen dankzij de watersport. Sneek heeft maar liefst een aanbod van 130 watersportbedrijven en 13 jachthavens. Toeschouwers die alles rondom de Elfstedentocht willen meemaken kunnen logeren in het idyllische hotel Nieuw Hanenburg. Het hotel ligt dicht bij het Stadhuis, Martinikerk en Martiniplein. In de buurt bevindt zich ook Scheepvaart Museum en Oudheidkamer.

Stavoren en Heerenveen

De deelnemers aan de Elfstedentocht gaan via IJlst en Sloten naar het meest zuidwestelijke puntje van de provincie om aan te komen in Stavoren. Wil je van hieruit de verrichtingen volgen van de schaatsers dan hoef je niet met de auto te komen want Stavoren is per trein goed bereikbaar. Een overnachting is snel en goed geregeld in het Haje Hotel Heerenveen dichtbij het Abe Lenstra Stadion.

Franeker

En hoewel het publiek zich aan de waterkant opwarmt met een beerenburger moeten de schaatsers hun tocht vervolgen. Deze gaat verder via Hindeloopen, Workum, Bolsward en Harlingen richting Franeker. Van hieruit hebben de schaatsers een lange tocht te gaan. De route die men verder moet is 45 kilometer lang in de richting van Dokkum. Een uitstekend overnachtingsadres is gevonden in HCR De Stadsherberg in Franeker vlakbij de Dongjumer Vaart en dichtbij Kaatsmuseum, Planetarium en Museum Martena.

Dokkum

Deelnemers aan de Tocht der Tochten zijn inmiddels aangekomen in Dokkum. Van hieruit gaat het onder het bruggetje door van Bartlehiem, in Dokkum moet men een stempel veroveren en vervolgens weer terug, onder hetzelfde bruggetje door. Op naar de finish waar men dan kan zeggen de 200 kilometerlange tocht te hebben volbracht. Toeschouwers die in deze regio willen overnachten kunnen hiervoor uitstekend terecht in Het Hampshire Classic De Klinze in Oudkerk.

Alwéér geen Elfstedentocht

Ook die kans is altijd erg groot. Na alle Elfstedenkoorts valt dan plots de dooi in en moeten we het weer doen zonder de Tocht der Tochten. Toch zal men u in Friesland van harte verwelkomen, tocht of geen tocht. De Elfstedentocht is ook heel goed per fiets of boot te ondernemen. De provincie Friesland heeft in alle jaargetijden zijn eigen charme’s.

Bron: Hotels.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen