Dark Mode On / Off

Geen internet op hotelkamer

Internet op hotelkamer, in veel landen nog lang geen vanzelfsprekendheid

In veel landen wordt nog geen internet aangeboden op de hotelkamer. Ook in Nederland is het niet vanzelfsprekend dat je gebruik van het internet kunt maken op een hotelkamer. Uit onderzoek van Trivago, gepubliceerd in de Reisgids van de Consumentenbond, blijkt dat de hotels in de Verenigde Staten vrijwel allemaal (89 procent) internet aanbieden. In de top-tien komt op de tweede plaats Nieuw-Zeeland met 82 procent en met 79 procent neemt Roemenië de derde plaats in. Roemenië neemt hiermee een plek in die nog boven Canada en Nederland uitkomt. Ook is de dekking in de landen Slovenië, Servië en Oekraïne met gemiddeld 75 procent, goed te noemen.

Het aanbieden van internet op hotelkamers in Duitsland (51 procent) valt erg tegen. In Griekenland, Portugal en Spanje is internet op de hotelkamers, in meer dan 50 procent niet aanwezig.

Bron: Reisgids Consumentenbond

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.