Dark Mode On / Off

Gebarentaal voor fietsers

Elfstedentocht op de fiets

Fietsersbond start campagne – Maak contact

De Fietsersbond is samen met Rijkswaterstaat, de provincie Drenthe en verschillende gemeenten een campagne begonnen om het voor alle weggebruikers veiliger te maken. Het motto: van de campagne luidt ‘Maak contact’  en via borden in het noordoosten van ons land worden weggebruikers erop gewezen om contact te maken met andere weggebruikers. De bedoeling van de campagne is om duidelijk te laten zien wat je van plan bent te gaan doen.

Om je onvrede te uiten over verkeersonveilig weggedrag van een ander kun je uiteraard een middelvinger opsteken. Maar beter is het om elkaar op een vriendelijke manier te attenderen op wat men gaat doen in het verkeer.

Voor veel ouderen en ouders met kinderen zijn de aanstormende racefietsers vaak een doorn in het oog. De wielrenners worden dan ook verzocht om niet zonder te bellen te gaan inhalen. Andere fietsers krijgen soms de schrik van hun leven wanneer ze plots door een (vaak grote) groep wielrenners voorbij worden ‘geflitst’.

Aan de andere kant wil de Fietsersbond graag zien dat, wanneer er achter je wordt gebeld, je dan niet om te draaien maar gewoon rustig rechts, door blijft fietsen. Door telkens achterom te kijken gaan fietsers vaak slingeren met valpartijen tot gevolg. De campagne heeft tot doel om de verkeersveiligheid op een vriendelijke manier, voor alle weggebruikers te vergroten. Hopelijk zien we de komende tijd vaak een duimpje omhoog gaan.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen