Dark Mode On / Off

Geld kun je in huis verstoppen maar…

Geld kun je verstoppen maar...

Telkens opnieuw komen weer berichten naar buiten van mensen die hun zuur verdiende geld, verstoppen in de woning. Vaak gaat het om ouderen die op deze manier geen belasting willen betalen over hun geld. Ook zou het geld worden opgebruikt indien men vroeg of laat te maken krijgt met een zorginstelling. De lage rente die men op een spaarrekening krijgt loont toch niet echt, dus verstopt men het ergens in de woning.

Kortgeleden konden we op Omroep Gelderland nog lezen dat een 95-jarige mevrouw uit Doornenburg maar liefst 60.000 euro kwijtraakte door diefstal van haar geldkistje. Haar kinderen hadden hierin twaalf enveloppen met elk 5000 euro gestopt. Het kistje werd in de kruipruimte geplaatst maar was op een gegeven moment toch verdwenen. Vermoedens over de dader wijzen in de richting van iemand die hiervan af moet hebben geweten, maar hoe dan ook, haar spaargeld is verdwenen.

De gedupeerde heeft wel aangifte gedaan bij de politie en gemeld bij de verzekering, maar de vergoeding zou niet hoger zijn dan 1.250 euro.

Tips om geld in huis te bewaren

Beveilingsbedrijf Vermunt BV. geeft het volgende advies aan mensen die toch een behoorlijk bedrag in huis willen bewaren. Allereerst zorg je voor goede sloten op de deur. Een dief moet behoorlijk veel moeite moeten doen om binnen te komen. Rolluiken en het ophangen van een camera is eveneens een goede optie. Wie geld verstopt heeft in de woning zegt hier tegen niemand iets over, ook niet tegen de kinderen. Leg niet alle geld op één en dezelfde plek maar verdeel dit over verschillende plekken. Een andere tip van hen is om een kluisje in het zicht te zetten en daarin een klein geldbedrag te stoppen. Dit werkt als een soort afleiding. Een dief zal al snel denken dat er niet meer te halen is. Neem alle maatregelen om woninginbraak te voorkomen.

Verzekering vergoed geen schade

Bij diefstal van cash geld uit de woning zal een verzekering vaak niet meer dan 1.250 euro uitkeren.De rest ben je dus kwijt. Dit is ook van toepassing als er brand zou uitbreken. Verbrand geld kun je alleen nog inleveren bij De Nederlandsche Bank als het nog als zodanig herkenbaar is. Echter is dan ook de Belastingdienst erg nieuwsgierig waar dit geld vandaan komt.

Bronnen:
Omroep Gelderland
RTL Z

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.