Dark Mode On / Off

Geld stinkt niet maar is wel vies

de hoogte van je salaris in buitenland

Oude verkreukelde bankbiljetten | Een bron van bacterien.

Geld stinkt niet, wordt vaak gezegd. Toch zijn met name oude verkreukelde bankbiljetten een bron van bacteriën. Tot deze conclusie komen onderzoekers van de Wageningen Universiteit. Samen met tien andere universiteiten in tien landen, deed men een studie naar mogelijk aanwezige salmonella- en darmbacteriën op papiergeld.

Gelukkig blijken de Nederlandse bankbiljetten zo goed als schoon te zijn. Hoewel in geen enkel onderzocht land, papiergeld met zeer grote aantallen bacteriën zijn aangetroffen, kwamen ze wel voor op de bankbiljetten van Burkina Faso en Nigeria.

In totaal hebben de onderzoekers bijna 1300 bankbiljetten onderzocht in Nederland, Australië, Burkina Faso, China, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Nigeria, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

De meeste bacterien die ook ziekten kunnen verspreiden, komen voor op oude en verkreukelde bankbiljetten. Ook hier geldt weer dat regelmatig handen wassen belangrijk is. (Bron: Tubantia)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.