Dark Mode On / Off

Glaucoom | Hoge bloeddruk kan een oorzaak zijn.

Hoge bloeddruk kan oorzaak zijn van glaucoom

Glaucoom, in de volksmond groene staar genoemd, ontstaat door een relatief te hoge oogdruk. Hierdoor ontstaan storingen in de doorbloeding wat leidt tot beschadiging van de oogzenuw.

De gevoelige oogzenuwvezels sterven af en het beeld op het netvlies wordt daardoor niet meer volledig doorgegeven aan de hersenen.

Uiteindelijk kan het tot blindheid leiden.

Omdat het proces sluipend verloopt wordt het in eerste instantie niet herkend. De dan al ontstane beschadigingen aan de oogzenuw zijn onherstelbaar.

Het is daarom erg belangrijk dat glaucoom zo vroeg mogelijk wordt ontdekt. Mensen met diabetes of hoge bloeddruk en mensen bij wie glaucoom in de familie voorkomt zouden jaarlijks moeten worden gecontroleerd.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.