Dark Mode On / Off

Nieuw tablet voor diabetici

Nieuw tablet voor diabetici

Vanaf 1 april 2012 is er een nieuw medicijn beschikbaar voor volwassen patiënten met diabetes type 2. Het medicijn “Trajenta” wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft ten opzichte van de huidige medicijnen enkele grote voordelen.

Mensen die Trajenta gaan slikken krijgen geen last van een gewichtstoename én een te lage bloedsuiker zal vrijwel niet meer voorkomen waardoor hypo’s worden voorkomen. Een ander voordeel is dat patiënten met een verminderde nierfunctie ook baat hebben bij Trajenta omdat deze niet via de nieren maar via de gal wordt uitgescheiden.

Diabetes is in ons land de volksziekte nummer één en tot het jaar 2025 rekent men nog op een toename met meer dan 30 procent. Eén en ander is voornamelijk te wijten aan overgewicht en te weinig lichaamsbeweging.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen