Dark Mode On / Off

Golf steeds populairder

golf is in opkomst

Golf | Steeds meer aanmeldingen bij golfclub

Ons land telt op dit moment 260.000 geregistreerde golfers. Jaarlijks groeit de sport met zon 20.000 nieuwe spelers.

De aanwas heeft niet geleid tot files op de golfcourses want Nederland beschikt maar liefst over 180 banen, dit aantal groeit met 5 locaties per jaar.

De meeste golfbanen vallen onder de A- of B-categorie. Veertig hebben de C-status dit kan betekenen dat er negen holes op een voetbalveld zijn aangelegd.

Van de actieve beoefenaars is een derde vrouw en een kleine meerderheid (55 procent) is lid van een vereniging. De helft van alle clubleden is ouder dan 55 jaar.

Wil je gaan golven haal dan eerst het GVB (Golf Vaardigheids Bewijs), je krijgt dan een persoonsgebonden kaartje dat toegang geeft tot een groot aantal golfbanen in Nederland.

Golf is een lifestyle net als skin. Je kunt je vakantie er aan ophangen, zaken doen, netwerken en na afloop naborrelen aan de bar.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.