Dark Mode On / Off

Golfparadijs Costa Blanca

De Costa Blanca heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als golfmekka van Europa. Mede te danken aan het gunstige klimaat dat er heerst zijn het ideale weersomstandigheden voor golfers, zowel in de zomer als in de winter. Prachtige complexen te midden van palm, sinaasappel- of olijfbomen.

De Costa Blanca omvat de 160 kilometer lange kuststrook van de provincie Alicante, even ten zuiden van Valencia. Een prachtige witte kust die zijn naam te danken heeft aan de witte bloesem van de amandelbomen. De naam Costa Blanca is dus niet afgeleid van de witte kuststreek, wat velen veronderstellen. De hagelwitte stranden, breed, schoon en niet te druk doen dat wel snel vermoeden. Doordat de kuststrook achter de bergketens liggen houden die de wind uit het Spaanse binnenland tegen. in de zomer is het niet te heet en in de winter is het zeer aangenaam. De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) wijst het gebied ook aan als zeer gezond, met name voor astma- en huidklachten. In de omgeving van Alicante zijn meer dan 25 golfbanen te vinden. Prachtige ontwerpen in een subtropische omgeving. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er volop mogelijkheden.

Na de Costa del Sol, ook bekend als een prachtige golfregio is er nu dus ook de Costa Blanca waar ieder jaar weer schitterende golfbanen bijkomen. En een ander pluspunt is zeker nog de rust die je er vindt en overwegend aantrekkelijke prijzen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen