Dark Mode On / Off

Griekenland – Rhodos

Het op vier na grootste eiland, Rhodos, vinden we in het Zuid-Oosten van Europa. Met zijn lengte van 77 kilometer en een breedte van 37 kilometer is het eiland goed met de fiets of huurauto te ontdekken. Rhodos heeft dankzij een Middellandse zeeklimaat een gemiddelde temperatuur van 19 graden. De winters zijn nooit koud en in de zomermaanden is de temperatuur altijd lekker dankzij de Noord-Oostenwind. De maanden juli en augustus zijn de warmste van het jaar met temperaturen van 30 graden of meer. In de maanden april en mei kun je op Rhodos genieten van een enorme bloemenpracht. Met heerlijke temperaturen van rond de 20 graden is het eiland overweldigend groen.

Wil je Rhodos echt beleven zoals het in vroeger tijden was, reis dan af naar het zuiden van het eiland. Hier is nog een oase van rust met een prachtige natuur.

Rhodos staat ook bekend om zijn vele uitgaansmogelijkheden. Veel toeristen trekken hiervoor naar het 10 kilometer verder gelegen Falikari. Rhodos is misschien niet één van de voordeligste plekken maar over het algemeen is Rhodos niet echt veel duurder dan Nederland. Rhodos heeft voor elke vakantieganger wel iets te bieden, actief of juist rust en natuur, op Rhodos is het aanwezig.

Rhodos heeft beslist enkele fraaie bezienswaardigheden, allereerst uiteraard Rhodos-stad. Deze bestaat uit twee gedeelten t.w. de oude stad (paljo poli) en de nieuwe stad.

De oude stad

Kasteel van de grootmeesters
Archeologisch museum
Byzantijns museum (in een 13e eeuwse kerk)

Overige Bezienswaardigheden zijn onder meer

De tempel “Pythos Appolon” op Monte Smith
Het Aquarium
Rodini Park, met de tomb van Ptolemeus

Het binnenland

De Vlindervallei (de vlinders zijn er van juli tot september)
Kamiros (in 1930 opgegraven stadje uit de oudheid)
Dorp Embona met zijn Griekse avonden
Epta Piges (de zeven bronnen)
Dorp Afandou met zijn golfbaan
Kallithea met zijn spabronnen en Turks bad

Een heerlijk dagje er op uit is een boottrip vanuit Rhodos-stad. De boten vertrekken iedere dag. Wil je meer informatie over Rhodos kijk dan eens op: www.rhodosinfo.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.