Dark Mode On / Off

Groene thee verkleint kans op diabetes

Groene thee

Diabetes | Groene thee kan helpen diabetes type 2.

Wetenschappers van de Universiteit van Dundee in Schotland doen onderzoek naar het verband tussen het drinken van groene thee en een verminderde kans op diabetes.

Gebleken is al dat groene thee kan helpen diabetes type 2 te voorkomen. Dit komt door bepaalde stoffen in de thee die vervangend zouden kunnen werken voor insuline.

Enige terughoudendheid is wel gewenst, lieten de wetenschappers weten, want het onderzoek loopt nog maar net. Diabetespatiënten moeten nu niet denken dat met het drinken van liters groene thee per dag de diabetes verdwijnt.

Het positieve effect van thee op de gezondheid werd al eerder onderzocht. Eerder dit jaar werd al middels onderzoek bewezen dat het drinken van thee de kans op hartkwalen en beroertes verkleint. Er zijn ook aanwijzingen dat thee zelfs de kans op kanker zou kunnen verkleinen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen