Dark Mode On / Off

Herfstwandeling landgoed Schovenhorst

Herfstwandeling landgoed Schovenhorst

Landgoed Schovenhorst is ruim 150 jaar oud en heeft bijzondere boomsoortencollecties.

Op dit prachtige landgoed is heel wat te doen. Een heerlijke herfstwandeling, een rondleiding met een gids, met de kinderen het speelbos in of een beklimming van de bostoren.

Het landgoed Schovenhorst heeft drie tuinen, het kleine pinetum, de verborgen tuin en het arboretum. Alle drie hebben ze hun eigen karakter. Naast deze drie bijzondere tuinen is er nog 150 hectare bos. Het driecontinentenbos en het kolkbos met veel bijzondere bomen.

De stichter van het landgoed, mr. J.H. Schober kocht in 1848 het stuk grond in Putten. Hij experimenteerde hier met verschillende zaden, planten en bomen. Na zijn overlijden werd het levenswerk van Schober voortgezet door zijn schoonzoon.
In 1967 werd de Stichting Schovenhorst opgericht zij heeft als doel het behoud van dit unieke stuk natuur. Daarnaast wil het mensen laten genieten van cultuur en natuur. Door middel van diverse kunstprojecten krijgt de cultuur ruimte in de natuur.

In het speelbos is er genoeg om de kinderen zich te laten vermaken. Er zijn klimnetten, stronken en bomen zodat er hutten kunnen worden gebouwd en er is een zandbak. Op de picknickplek kan tussendoor worden uitgerust. Een beklimming van de bostoren met 235 treden is voor de kinderen een hele uitdaging.

Ontdek het geheim van Schovenhorst door de fotospeurtocht te doen, meld je hiervoor aan bij het bezoekerscentrum.

In het Koetshuis, de Werkstee of Hop-eest kun je terecht voor een hapje of een drankje.

Kijk voor meer informatie op www.schovenhorst.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen