Dark Mode On / Off

Het Stift in Weerselo

Het Stift | Beschermd dorpsgezicht in Twentse gemeente Dinkelland

Ten westen van de Twentse gemeente Weerselo ligt, Het Stift. Duizenden toeristen brengen ieder jaar een bezoek aan dit beschermd dorpsgezicht in de Twentse gemeente Dinkelland. Het is een zeer bijzonder stukje Nederland waar je in alle rust kunt wandelen langs unieke gebouwen. In het jaar 1140 liet ridder Hugo van Buren Het Stift uitgroeien tot een Benedictijnenklooster voor mannen en vrouwen. Jaren later werd het een klooster voor ongehuwde dames van adel.

In 1932 heeft er een grote restauratie plaats gevonden en in 1974 werden alle Stiftshuizen die in 1800 waren afgebroken, opnieuw weer opgebouwd op hun oude funderingen naar de originele tekeningen uit omstreeks 1750.

Als bezoeker van Het Stift kun je deelnemen aan één van de rondleidingen die er worden georganiseerd. Het Stift is een uniek stukje Nederland en geeft een goed beeld van vroeger en nu. En geniet van een kopje koffie onder de eeuwenoude bomen. Meer info: www.het-stift.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.