Dark Mode On / Off

Hoe kun je besparen op de autoverzekering?

Goedkope autoverzekering

Nederlanders blijven graag loyaal aan hun autoverzekeraar. Voor maar liefst 95 procent van de automobilisten was de coronacrisis geen reden om te switchen van verzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van een bekende verzekeraar. Hierdoor betalen Nederlanders vaak onnodig veel geld voor de autoverzekering. Hoe kunnen Nederlanders nog meer besparen op de autoverzekering?

Tijdens coronacrisis besparen op de laste lasten

Ruim 22 procent van de Nederlanders maakt zich tijdens de coronacrisis meer zorgen over zijn of haar financiën. Dat is dan ook de reden dat dat zij geld proberen te besparen op de vaste lasten. Door je verzekeringen eens kritisch onder de loep te nemen, kunnen mensen een hoop geld besparen. Toch is slechts 5 procent van de Nederlanders deze periode overgestapt van verzekeraar. Vooral mensen ouder dan 35 jaar blijven graag trouw aan hun huidige autoverzekeraar. (97 procent). Dat is opvallend want 44 procent van de Nederlanders denkt wel degelijk geld te kunnen besparen door het overstappen naar een andere verzekeraar.

Blijf jaarlijks de premie vergelijken

Het is verstandig om elk jaar opnieuw te kijken of de huidige dekking van de verzekering nog wel bij jouw auto en persoonlijke situatie past. De premies van de verzekeringen veranderen namelijk ieder jaar. Ook als je gaat verhuizen of als de auto ouder wordt, dan heeft dit invloed op de premie. Door elk jaar opnieuw de verzekering te vergelijken, kun je kijken welke verzekeraar het goedkoopste is. Gemiddeld kun je al snel € 200,- besparen.

Kies de juiste dekking

Ga jij de auto verzekeren? Dan kun je kiezen uit drie dekkingen: WA, WA+ en allrisk. Een auto moet minimaal WA verzekerd zijn. Dit houdt in dat je verzekerd bent voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Wil je dat de schade aan jouw auto ook gedekt is? Dan moet je voor één van de andere opties gaan. Hoe uitgebreider de autoverzekering, hoe duurder. Het is echter niet altijd nodig om voor de duurste verzekering te gaan. Als je een auto tot zes jaar oud hebt, is een allriskverzekering vaak de beste optie. Is de auto tussen de zes en tien jaar oud? Dan is een WA+ verzekering meestal voldoende. Is de auto ouder dan tien jaar? Dan ben je meestal het beste uit met een WA-verzekering.

Autoverzekering op naam van jongste partner

Automobilisten ouder dan 70 jaar worden als een hoger risico op de weg beschouwd. Daarom betalen zij meer premie dan jonge automobilisten. Is jouw partner jonger? Dan kun je ervoor kiezen om de auto op naam van je partner te zetten. Of kies voor degene met de meeste schadevrije jaren. De autoverzekering wordt dan ook goedkoper. Maak van tevoren voor jezelf en voor je partner een vergelijking, zodat je weet wat de slimste keuze is.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen