Dark Mode On / Off

Een kunststof achterdeur? Weg met al die oude vooroordelen!

De kunststof achterdeur van nu heeft nog steeds last van zijn oude imago. Maar kunststof heeft in de loop der jaren heel wat innovaties en verbeterslagen meegemaakt. Toch blijven de vooroordelen van kunststof vaak onnodig plakken aan de nieuwste kunststof producten. We vertellen je graag waarom je tegenwoordig met een gerust hart een kunststof achterdeur kunt laten plaatsen en waarom het zelfs een heel goed idee is!

Mooie uitstraling

Kunststof zag er vroeger heel anders uit als nu. Het leek op plastic en zag er goedkoop uit. Dat is echter al heel lang niet meer het geval! Het kunststof van nu is van een hoogstaande kwaliteit en in allerlei kleuren, indelingen en dessins te verkrijgen. Zelfs in een houtlook die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. In mat of glans, er is altijd een stijl die bij je woning past.

Brandwerend

Kunststof leek vroeger zo op plastic dat iedereen dacht dat het direct zou smelten als het heet werd. Maar kunststof is juist een materiaal dat moeilijk ontvlamt en de brand zelfs vertraagt en tegenhoudt. Kunststof zal een brand niet aanwakkeren, verspreiden of bevorderden. Kunststof is zelfdovend. Een kunststof achterdeur is daardoor veiliger dan een houten achterdeur.

Onderhoudsarm

Durf je niet aan kunststof te beginnen omdat je niet wilt blijven poetsen? Ook dat is een kenmerk dat niet bij kunststof past, maar bij plastic. Plastic is elektrostatisch, maar kunststof trekt net zo min vuil aan als hout. Kunststof hoeft bovendien nooit te worden geschilderd en is veel beter bestand tegen weersinvloeden, zout, zuren, vetten en oliën.

Hoge isolatiewaarde

Kunststof isoleert zeer goed. Je hebt niet langer last van tocht en je ziet je energierekening dalen. Ondanks de investering, die een stuk minder is dan hout of aluminium, heeft kunststof dus een aantrekkelijke terugverdientijd.

Inbraakwerend

Plastic is uiteraard niet sterk en gemakkelijk open te breken. Kunststof is echter juist zeer inbraakwerend. Kunststof is al heel stevig en het stalen frame zorgt nog eens voor extra stabiliteit. In combinatie met solide hang- en sluitwerk is een kunststof kozijn zeer inbraakveilig.

Het negatieve imago verdwijnt dus als sneeuw voor de zon zodra je je verdiept in de voordelen van kunststof. Geen wonder dat steeds meer mensen voor kunststof producten kiezen, zoals een kunststof achterdeur. En laat je deze door een professional plaatsen, bijvoorbeeld een kunststof dakkapel van Jansma Burdaard, dan profiteer je ook nog eens van vele jaren garantie op het product en de montage. Kunststof producten zorgen dus voor vele jaren onbezorgd wooncomfort!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.