Dark Mode On / Off

Hoeveel mag je bijverdienen?

Iemand die een AOW-uitkering ontvangt mag onbeperkt bijverdienen. Deze inkomsten uit arbeid worden niet gekort op de AOW-uitkering.

Over het bedrag dat wordt verdiend moet wel loonbelasting en de inkomensafhankelijke premie voor de zorgverzekering worden afgedragen. Premies voor volksverzekeringen zoals de AOW worden echter niet ingehouden.

Wie naast een AOW-uitkering een bedrag aan pensioen ontvangt en inkomsten heeft uit bijverdienste komt al snel in een hogere belastingschijf!
Wordt dan bij uw werkgever ook nog eens de loonheffingskorting toegepast dan volgt het volgende jaar al snel een belastingaanslag.

Ook heeft de hoogte van uw inkomen invloed op de verschillende toeslagen, zoals zorg- en huurtoeslag.
Voor u besluit om aan het werk te gaan is het verstandig om te informeren naar het loon dat u gaat ontvangen en vervolgens bij een accountants- of  belastingadvieskantoor te informeren naar de gevolgen die het voor u heeft.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen